GINOP-5.3.5-18-2018-00040 munkaerőpiaci pályázat

A projekt tartalmának bemutatása:

A konzorcium tagjai a turizmus-vendéglátás ágazathoz kapcsolódó aktuális munkaerőpiaci kihívás kezeléséhez kívánnak hozzájárulni az ágazatot érintő, tematikus projekt megvalósításával. A projekt keretében olyan témák feldolgozására kerül sor, melyek hosszútávon javítják a foglalkoztathatóságot, az alkalmazkodóképességet, a termelékenységet és a versenyképességet. Fő cél a turizmus-vendéglátás munkaerő szükségletének biztosítása a kereslet és kínálat összehangolásával.

A program a különböző területekről felszabadult munkaerő integrálását tűzte ki célul a turizmus-vendéglátás munkaerőhelyzetének megismerésével, módszertan kidolgozásával, majd a módszertan pilot projekt keretében való kipróbálásával.

Kedvezményezett (konzorcium/társulás):

  • Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ)
  • Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)

A projekt címe: Munkaerőpiaci kihívások kezelése a Szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatban

A szerződött támogatás összege: 49.990.051 Ft.

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. október 31.

A projekt a meglévő készségekre épített fejlesztésen alapul, melynek hatására a szakmai és munkavállalói készség-, és kompetencia-fejlesztésben résztvevő célcsoporttagok egy része sikeresen beilleszthetővé válik a turizmus-vendéglátásba, enyhítve az aktuális munkaerőpiaci kihívások negatív hatásait.

A megvalósulás helyszíne: az ország hat kevésbé fejlett régiója (Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli)..

A projekt honlapja: www.turizmuspalya.hu