A VIMOSZ lehetőséget kapott a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány legutóbbi kerekasztal rendezvényén részletesen bemutatni Next Tourism Generation nemzetközi projektünket, melynek egyik feladata Ágazati Kezdeményezésű Készség Csoportok (Industry Led Skills Group) létrehozása a partner országokban (az előadás ide kattintva érhető el).

A magyarországi csoportnak is lehetősége lesz helyi szinten „kitermelni” a jövő turizmus generációját, felvértezve őket a szakma által relevánsnak tartott digitális, szociális és zöld készségekkel – ettől lesz proaktív, ágazat-vezette a fejlesztés.

A projekt mindezt egy rugalmas rendszerbe foglalná az eddigi statikus forma helyett, amit a gyorsan változó igényeknek megfelelően alakítani lehet.

A Készség Csoport tagjai hozzáférhetnek és tesztelhetnek prominens európai partnerek hozzájárulásával készült ingyenes tananyagokat, ami főként KKV-knak, képző intézményeknek lehet nagy segítség.

A Készség Csoporthoz még lehet csatlakozni, a munka támogatásához (elkészült tananyagok és eszközök tesztelése, képzések alkalmazása) várjuk elméleti (oktatás) és gyakorlati szakemberek jelentkezését Titkárságunkon (info@vimosz.org).