Next Tourism Generation Alliance projekt

Az Új Turizmus Generáció Szövetség (Next Tourism Generation Alliance – NTG) az Európai Bizottság 2018-ban indult 4 éves kísérleti projektje, melynek fő célja „jövő-biztossá” tenni a turizmus-vendéglátás ágazatot.

Az NTG az első olyan nemzetközi partnerség, amely javítani szeretné az együttműködést és produktivitást a turizmus-vendéglátás ágazat és az oktatás között, és amely a munkavállalóknak, munkaadóknak, oktatóknak, trénereknek, valamint diákoknak kíván alap modulokat fejleszteni a zöld, a digitális és a szociális készségek terén.

A végcél egy Stratégiai Tervezet (Blueprint Strategy) megalkotása a turizmus-vendéglátás ágazat készség igényeire vonatkozóan, hogy választ adhassunk a gyorsan változó és növekvő készséghiányokra a fenti három készség csoportot illetően. Ugyancsak cél egy hatékony együttműködés kialakítása 5 alágazatban: szálloda, vendéglátás, utazásszervezés és közvetítés, turisztikai attrakciók és desztináció menedzsment.
A szektorban egyedülálló projektben 8 európai országból (Nagy-Britannia, Írország, Hollandia, Németország, Olaszország, Spanyolország, Bulgária, Magyarország) 14 partner vesz részt. Magyarországot a VIMOSZ és a Soproni Egyetem képviseli a konzorciumban.

További információk a projekt hivatalos weboldalán találhatók: nexttourismgeneration.eu

NTG interjú riport – Magyarország