Az Incentive Research Foundation (IRF) friss kutatása rámutatott, hogy a nők és férfiak eltérően reagálnak az ösztönzőkre és jutalmakra a munkahelyen. Az elemzés, amely társadalomtudományi tanulmányokra és saját felmérésekre épült, azt vizsgálta, hogy milyen típusú jutalmak növelik hatékonyabban a munkavállalói elégedettséget és elkötelezettséget.

A kutatás eredményei szerint a nők gyakrabban preferálják a nem pénzbeli ösztönzőket – mint például az élményeket vagy luxuscikkeket –, míg a férfiak inkább a pénzbeli jutalmakat részesítik előnyben. Az IRF hangsúlyozza, hogy ezek a különbségek jelentős szerepet játszanak az ösztönző programok sikerességében. A kutatás rávilágított arra is, hogy a jól kommunikált, részletesen bemutatott nem pénzbeli jutalmak gyakran nagyobb hatással vannak mindkét nemre, mint a pénzbeli jutalmak.

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a munkáltatók számára előnyös lehet, ha figyelembe veszik ezeket a nemi alapú preferenciákat, és ahol lehetséges, személyre szabott jutalmazási rendszereket alakítanak ki a hatékonyság és a munkavállalók megtartása érdekében. Az IRF kutatása fontos statisztikai adatokra is hivatkozik: az amerikai munkaerő több mint 47%-át nők alkotják, és a jövőben még inkább nőkre fog támaszkodni.

Ugyanakkor eltérő vélemények is felmerültek a témában. Egy 1995-ös tanulmány például csekély különbségeket talált a nemek közötti preferenciákban a munkahelyi értékek tekintetében, és arra a következtetésre jutott, hogy a különbségek hangsúlyozása csupán a hagyományos nemi sztereotípiákat erősíti és állandósítja a munkahelyi egyenlőtlenségeket. A szervezetek számára előnyös lehet azt állítani, hogy a nők inkább a nem pénzbeli díjakat, a férfiak pedig a készpénzes jutalmakat részesítik előnyben, azonban alapos kutatások nem támasztják alá ezt egyértelműen. Ez nem jelenti azt, hogy a korábbi kutatások megállapításait el kellene vetni, miszerint a nők és férfiak ösztönzési preferenciái különbözhetnek. A különböző kutatások mindenesetre arra utalnak, hogy a személyre szabott ösztönző rendszerek alkalmazása lehet a leginkább hatékony módszer a munkavállalói elégedettség és motiváció növelésére (C&IT).