Tisztelt Partnerünk!

Alább közöljük az Artisjus által összeállított tájékoztatót:

Az Artisjus június végén postázza 2020. második negyedévéről szóló jogdíjfizetési értesítőit. Összefoglaltuk a főbb tudnivalókat, teendőket.

  • Fizetési értesítőt kapó üzletek köre

Június utolsó hetében küldjük ki az értesítőket a rendszeres zeneszolgáltatást végző, negyedévente számlázott

– vendéglátóhelyeknek, és

– kereskedelmi szálláshelyeknek.

  • A veszélyhelyzet miatti zárva tartás

A zenefelhasználás utáni jogdíjfizetési kötelezettség csak akkor áll fenn, ha az üzlet nem volt zárva a vendégforgalom elől. Természetesen az Artisjus az ilyen változásokról elsősorban az üzletek bejelentése alapján tud.

A vendéglátóhelyek esetén a március 17-től április 30-ig terjedő időszakot nem számláztuk – a többi üzlettípusnál ilyen általános könnyítést nem lehetett tenni, tehát ott a számlázás csak az üzemeltetők bejelentése alapján szünetelhetett. (A május 1-jét követő változásokat a vendéglátó üzleteknek is szükséges bejelenteniük.)

  • Változások, bezárások, újranyitások bejelentése

Az Artisjus kéri minden változás bejelentését, hogy a fizetendő jogdíj valóban a tényleges felhasználást tudja követni.

A veszélyhelyzet idejére ezt a bejelentést jelentősen leegyszerűsítettük. Tájékoztatás az alábbi oldalakon:

– a vendéglátóhelyeké ezen az oldalon;

– a szálláshelyek a bejelentes@artisjus.com címen jelezhetik, ha változott az üzemeltetésük.

  • Miért júniusban postázzuk az értesítőket?

Alapesetben a jogdíjértesítőket mindig az adott negyedév elején küldi az Artisjus. Most viszont a negyedév végén történik a fizetési értesítők kiküldése, hogy a bejelentéseket követve, a tényleges felhasználás alapján történhessen a fizetendő jogdíj megállapítása.

  • Teendők a változások bejelentésének elmulasztása esetén

A 2020. második negyedévére vonatkozó jogdíjbekérőt az Artisjus minden ügyfelének megküldi, aki

– a veszélyhelyzet kihirdetése, a korlátozások bevezetése előtt nyilvántartásukban zenefelhasználóként szerepelt ÉS

– nem jelentette be az Artisjushoz üzlete ideiglenes vagy végleges bezárását, vagy a jogdíj megállapítását befolyásoló egyéb változást.

Ha a felhasználó a jogdíjértesítő kézhez vétele után jelenti be a módosításokat, ezt mielőbb meg kell tennie, legkésőbb a fizetési határidő végéig. Ebben az esetben a bejelentés alapján az Artisjus a valós felhasználási adatok alapján módosítja a megállapított jogdíj összegét.

  • Javaslatok a jó zeneszolgáltatáshoz

A szakértők szerint a vásárlók, vendégek a mostani helyzetben különösen is keresik a régi, megszokott hangulatot. Az utóbbi hónapokban minden a járványról szólt, szeretnének ebből néha kiszakadni – és ebben a megfelelő háttérzene segít.

A vendégek mellett érdemes figyelemmel lenni a munkatársak hangulatára is, akik szintén különösen nehéz időszakot élnek meg.

Milyen zenét érdemes ilyenkor választani? Tippek és trükkök az Artisjus új, zeneveljobb.hu oldalán, ahol szakértők adnak tanácsot a háttérzene tudatos használatához.

Tudjuk, hogy az üzletek nehéz heteken, hónapokon vannak túl, és ezt talán még bizonytalanabb időszak követi. Reméljük, mihamarabb megtelnek vásárlóval, élettel, zenével üzleteik!

Dr. Filák Mária – főosztályvezető, Artisjus”