Szövetségünk a társszövetségekkel közösen komoly lobbimunkát végzett, hogy az ágazat életben maradása biztosított lehessen a kormány válságkezelő intézkedései csomagjában. A hozzájárulást a kormány képviselői meg is köszönték, és számos javaslatunk  bekerült – akár módosított formában is – a bejelentett intézkedéscsomagba. Így prioritást kapott a munkahelyek megtartása, kedvezményeket kap a SZÉP kártya, rugalmasabb lehet a munkaidőkeret, lesz likviditás finanszírozás, gyorsított ÁFA-visszaigénylés. Közben egyes részletkérdésekben közvetlen konzultációt is folytattunk az operatív törzzsel, hogy ne álljanak le létfontosságú étkeztetési szolgáltatások.

Sajtómegjelenéseink is szép számmal voltak, az Inforádió, a Világgazdaság, turizmussal foglalkozó nemzetközi internetes bloghelyek is érdeklődtek az intézkedések iránt.

Lobbianyagaink az MSZÉSZ, MUISZ, MABEUSZ, MARESZ vezetőivel folytatott mindennapos konzultációk eredményeként születtek, végeztük a felméréseket és összesítéseiket, a szervezetek tagjainak adatai alapján hatásvizsgálatokat készítettünk, neves tanácsadó cégek elemzéseit vettük igénybe. Széles körben hirdettük a KÖZSZÖV magas színvonalú tájékoztató anyagait. Köszönjük aktív tagjaink értékes közreműködését.