GINOP-5.3.4-2016-2017-00029 munkavédelmi pályázat

Az 1993. évi XCIII. törvény 2016. július 8-tól hatályos módosításának kapcsán szükségessé vált az ágazati munkavédelmi anyagok aktualizálása, illetve kötelező lett a 20 főnél több munkavállalót foglalkoztató cégeknél a munkavédelmi képviselő választás.
Szövetségünk a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ) és a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezettel (VISZ) konzorciumban 2017-2018-ban sikeresen valósította meg az ennek kapcsán kiírt „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatban” elnevezésű pályázatot, amely az ágazat számára ingyenesen tette lehetővé a változtatások beillesztését.
A forrásból a turisztikai ágazat specialitásait figyelembe vevő, aktualizált tájékoztató kiadványokat és segédeszközöket (mintalapok, plakátok, videók) készítettünk a munkaadóknak és a munkavállalóknak. Emellett munkavédelmi képviselő képzéseket tartottunk, valamint országszerte tájékoztató rendezvényeket szerveztünk. Az egész projektet egy átfogó felmérés alapozta meg a munkahelyi egészségről és biztonságról.
Az anyagokat főként az ágazat kis- és középvállalati vezetői, de a nagy vállalatok felelősei is felhasználhatják mindennapi munkájuk során.

Az elkészült összes eszköz a projekt weboldalán található meg: http://biztonsagosvendeglatas.hu/

Elkészült anyagok (átemelni a régi weboldalról)
Felmérés a munkahelyi egészségről és biztonságról 2017
Munkavédelmi képviselő tananyag
Munkavédelmi kézikönyv Munkaadók
Munkavédelmi kézikönyv Munkavállalók

A közbeszerzés dokumentumait átemelni a régi weboldalról (http://www.vimosz.org/?tart=szoveg&id=38&lang=hu&menu_id=42):
GINOP-5.3.4-16 pályázat közbeszerzési szerződései (7 db)
GINOP-5.3.4-16 pályázat közbeszerzésének eredménye (9 db)
GINOP-5.3.4-16 pályázat közbeszerzési dokumentumai (10 db)